Frågor & Svar Anmälan Finansiering Elevboende

25-års firande

2020 firar Massageakademin 25 år och det måste vi så klart fira med fantastiska priser på en del utvalda kurser!

Diplomerad massör

Diplomerad Idrottsmassör

Certifierad Idrottsmassageterapeut

Diplomerad SPA-terapeut

SPA-kombo

 

 

Anmälan Finansiering

Access Bars – NYHET


Det magiska med Access Bars är att hela ditt liv kan förändras på 90 minuter. Tankar, känslor, sinnesstämningar,beslut, dömande och synpunkter påverkar oss på många olika sätt. Till och med cellen påverkas. När vi tar emot en session Access Bars, släpper vi bl.a på begränsningar inom livets alla områden. Det händer också mycket i kroppen på cellnivå. Du ger dig själv utrymme att vara mer närvarande, ha en större lätthet med allt som pågår runt dig, det tystar tankebruset, ökar glädjen och lusten att skapa.
Access Bars är ett verktyg i vardagen som hela familjen kan ha så stor nytta av. Släpper på stressen, skapar närhet och gemenskap, ökar lusten, förbättrar sömnen, höjer konsentrationen …. och så mycket mycket mer.

Access Bars är en unik metod som hjälper oss att städa ut, radera och släppa på våra inre värld, våra tankar, vår form och struktur på ett mycket behagligt och ett helt fantastiskt magiskt sätt.

Har du lagt märke till hur mycket av dina tankar som kan påverka ditt liv i en riktning som inte är lättsam? Det kan röra sig om självdömande och självkritik, eller kanske tankar som begränsar oss som tex en rädsla. Alla våra fasta synpunkter utgör ett mönster av begräsningar som vi inte kan övervinna.
Det är här som Access Bars är så magisk. Bara genom att vara villig att lägga sig ner på en massagebänk och få dessa 32 punkter på huvudet berörda så börjar dessa fasta strukturer, åsikter, mönster, blockeringar, dömanden, slutsatser, föreställningar, tankar, känslor, sinnesstämningar, förväntningar, fasthållanden, låsningar mm att lösas upp. Hur blir det ännu bättre än så? 
Det är lite som att diskfragmentera och uppdatera dig själv till en version som fungerar från mycket mer lätthet och möjligheter. Vad kommer då att kunna vara möjligt för dig i ditt liv? När tyngden och skrotet som snurrar runt i huvudet rensas bort, blir det naturliga tillståndet glädje, lätthet, möjligheter, kreativitet, energi, frihet, öppenhet, mottaglighet och så mycket mer en vad du kanske kan föreställa dig.
Skulle du vilja det?

Jag har har använt mig av Access Bars sedan jag kom i kontakt med den för första gången för 8 år sedan. Dess enkelhet och magiska förmåga att förändra nuet, samtidigt som den lättar på det förflutna och öppnar upp för nya möjligheter i framtiden slutar aldrig någonsin att fascinera mig. Det är ett verktyg som har hjälpt mig och 100 000-tals personer runt om i världen.

Alla kan gå en kurs i Access Bars, alla är välkommen, stora som små.

Det är både en teoretisk och praktisk kurs. Du får inte bara lära dig att ge och ta emot Access Bars du får också med dig de grundläggande verktygen inom Access Consciousness som kommer att hjälpa dig att börja skapa mer av det du önskar ha som ditt liv. Mycket användbara och praktiska verktyg som du med lätthet kan använda i din vardag och som också omedelbart kan förändra det som pågår runt omkring dig.
Tänk om vi genom att välja att se på det som är från ett helt annat perspektiv öppnar upp för helt nya möjligheter i nuet? Tänk om vi genom att börja ta emot det som är på det sätt som det är skapar något helt annat i våra liv? Mer om det här och mer därtill får du tillgång till under kursen.

Under kursen kommer du att ta emot 2 sessioner och du ger 2 sessioner. Vad kan bara det skapa mer av för dig? Du får med dig en manual med tydliga instruktioner så du kan direkt börja ge Bars till andra.

Efter kursen kan du ge Access Bars vidare till andra, till familj, vänner eller klienter. Du får ett certifikat och blir utbildad Access Bars practitioner.

Både barn och vuxna gillar att både ge och ta emot Bars. Det finns undersökningar som visar att barn som får Access Bars innan ett prov får bättre resultat. Access Bars har en förmåga att tysta tankebruset, skapa lugn, ro, avslappning och höjer kreativiteten, närvaron och lusten. Ja den har väldigt många fördelar och det finns inte någon som inte kan ta emot Access Bars.

Den här dagen förändrade hela mitt liv när jag själv gick den första gången. På vilket sätt är inte alltid lätt att förklara 🙂 Det var bara annorlunda mot det jag tidigare gjort för att skapa förändringar i mitt liv. Jag är oerhört tacksam för dess enkelhet och magiska kraftfullhet. Det är ett fantastiskt roligt verktyg att lära vidare till andra.

Det finns 32 punkter (Bars) på huvudet som lagrar alla tankar och känslor, åsikter, attityder, beslut och sanningar som vi har eller haft i våra olika livsområden genom alla livstider. Våra livsområden är tex glädje, sorg, tid, lugn, medvetenhet, läkning, kontroll, pengar, kreativitet, kropp etc. När dessa Bars får en lätt beröring släpper den elektriska laddningen som håller dem på plats.

Förkunskaper: Inga.

Lärare: Anna-Lena Nygren

Kommande kurser:

Kursstart:       14/11-2020           11 platser kvar !
Kursdagar:     14/11-2020
Kurs nr:          ABAR 220
Tider:              0930-18

Pris: 3.200:- inkl. moms, all dokumentation samt kursintyg

Anmälan Finansiering

Ansiktsbehandling

Under dagen får Du lära Dig att göra en underbar ansiktsbehandling inkl mask och massage.
Allt med högkvalitativa produkter från Rosenserien!

Du kommer få möjlighet att köpa Rosenseriens produkter till specialpris under kursdagen.
Allt du behöver för Dina behandlingar!

Förkunskaper: Inga.

Kommande kurser:

 

Kursstart:     14/4-2020              2 platser kvar !
Kursdagar:     14/4-2020
Kurs nr:          ANS 120
Tider:              10-17

Pris: 2.125:- inkl. moms, all dokumentation samt kursintyg.

Anmälan Finansiering

Avancerad undersökningsmetodik

En 1-dags kurs som ger dig både teoretiska och praktiska kunskaper i modern undersökningsteknik så att du kan utföra bästa tänkbara behandling.

Du ska kunna lägga upp och genomföra en lämplig behandling efter en skada. Undersökningsmetodiken är en av de viktigaste
delarna i en behandling.
Efter kursen kommer du att ha både teoretiska och praktiska kunskaper i  hur du gör en bra och noggrann undersökning av din kund.

Förkunskaper: Diplomerad massör eller liknande.

Denna kurs ingår i certifieringskurserna!

Kommande kurser:

Kursstart:     28/5-2020               6 platser kvar !

Kursdagar:     28/5-2020
Kurs nr:          UND 120
Tider:              09-16

Pris: 2.125:- inkl. moms, all dokumentation samt kursintyg.

Anmälan Finansiering

Avslappningsmassage för rygg/nacke/axlar

De allra flesta av oss har nästan alltid spända muskler, oftast i nacke, axlar och över delen av ryggen.
Varför då? Det vanligaste fenomenet är så klart stress eller ett alltför monotont arbete. T.ex. framför en dator

I vår kurs avslappningsmassage för nacke, axlar och huvud/ansikte kommer du att få lära dig sköna men väldigt effektiva grepp. Massagen startar med rygg/axelmassage för att avslutas med en underbar huvud och ansiktsmassage. Hela behandlingen tar normalt mellan ca 25 minuter.

Kursen är perfekt för dig som vill ge avslappningsmassage på jobbet eller till dina närmaste familjemedlemmar.

Förkunskaper: Inga.
Kommande kurser:

Kursstart:    22/4-2020                5 platser kvar
Kursdagar:  22/4-2020
Kurs nr:       AVS 120
Tider:           09-16

Pris:             2.125:- inkl. moms, dokumentation och kursintyg.

 

Anmälan Finansiering

Bambumassage

Bambumassage är en mycket djupgående massagebehandling i syfte att mjuka upp kroppensalla stela leder och muskler. Med hjälp av massagepinnar av bambuträd kommer man väldigt djupt in i muskulaturen och kan släppa på spänningar i kroppen.

Tro det eller ej – bambumassage är faktiskt väldigt effektivt mot celluliter.
Bambupinnarna går djupt och förstör cellulitdepåerna som sedan helt naturligt kan rensas ur kroppen.
Bambumassage är ofta en mycket behagligt men kan samtidigt kännas smärtsamt då bambupinnarna ned i de djupaste musklerna.

En ny otrolig upplevelse, en fantastisk känsla som ofta berör våra sinnen. Denna utbildning är ny helt unik massagemetod som helt enkelt måste upplevas.

Ett set med bambupinnar ingår i kursavgiften!

Förkunskaper: Inga.

Kommande kurser:

Kursstart:                   20/5-2020              FULLT!
Kursdagar:                 20/5-2020
Kurs nr:                      BAM 120
Tider:                          09-17

Pris:                            3.125:-inkl. moms, dokumentation, 1 set bambupinnar och intyg

 

Kursstart:                   30/9-2020              8 platser kvar!
Kursdagar:                 30/9-2020
Kurs nr:                      BAM 220
Tider:                          09-17

Pris:                            3.125:-inkl. moms, dokumentation, 1 set bambupinnar och intyg

Anmälan Finansiering

Basmedicin (internetkurs!)

Terapeutisk basmedicin

Att ha en god grundläggande förståelse för hur kroppen fungerar och hur sjukdomar uppstår är viktigt inom alla hälsoområden. Kursen i terapeutisk basmedicin ger dig grunderna i anatomi, fysiologi och patologi och är en grundläggande utbildning inom i anatomi och fysiologi. 

Kursen motsvarar basmedicin på undersköterskenivå och vänder sig till dig som är terapeut, instruktör eller tränare.

Kunskaperna i denna kurs är också nödvändiga för att du ska kunna genomföra SFKM:s certifieringsprov och använda dig av titeln Kvalitetssäkrad Terapeut.

Självstudier

Kursen i terapeutisk basmedicin är på distans och genomförs som självstudier. Den baserar sig på en digital plattform där du både läser och besvarar instuderingsfrågor efter varje ämnesområde. 

Kursen omfattar nio teman:

 • Anatomi och Fysiologi
 • Mikrobiologi
 • Sjukdomstecken och undersökningar
 • Vanliga sjukdomstillstånd
 • Farmakologi
 • Olycks-och katastrofberedskap 
 • Historik 
 • Anatombilder
 • Terminologi
 • Den bjuder på ett engagerande innehåll som är enkelt att ta till sig. Rikligt med illustrationer och pedagogiska bilder förklarar och förtydligar texten

Du behöver inte heller köpa någon litteratur utan allt du behöver finns i plattformen. Du läser i din egen takt.

Denna kurs ingår i certifieringskurserna!

Förkunskaper: Grundskola eller motsvarande samt mycket goda anatomikunskaper!

Kommande kurser:

Kursstart:     Löpande              
Kurs nr:          TBM
Pris: 3.900:- inkl. moms, all dokumentation samt kursintyg.

.

Anmälan Finansiering

Bindvävsmassage/Fasciarelease – NYHET

INFO INOM KORT!!!

 

 

Förkunskaper: Minst Diplomerad Massör

Kommande kurser:

Kursstart:     2020              10 platser kvar !
Kursdagar:     2020
Kurs nr:          BIN 120
Tider:              10-17

Pris: 2.125:- inkl. moms, all dokumentation samt kursintyg.

Anmälan Finansiering

Bodyscrub (med aromainpackning)

Vi lär oss en underbart avslappnande och renande bodyscrub.

Behandlingen startar med bodyscrub och dusch.
Därefter appliceras valfri aromaolja. Du bäddas in i plast
och täcke och får vila en stund.

Förkunskaper: Inga.

Kommande kurser:

Kursstart:     Inga planerade kurser!
Kursdagar:
Kurs nr:
Tider:              10-16

Pris: 2.125:- inkl. moms, all dokumentation samt kursintyg.

Anmälan Finansiering

Brasiliansk vaxning – NYHET

För Dig som redan har grunderna samt erfarenhet inom vaxning och känner att Du skulle
vilja vidareutveckla Dig och lära Dig intimvaxning. (Brasiliansk vaxning)
Vi arbetar med sugaring vax!

Kom så håriga som möjligt då vi tränar på varandra.

Alla elever måste ta med sig en egen modell att öva på!

Förkunskaper: God vana inom vaxyrket.

Kommande kurser:

Kursstart:       3/4-2020               2 platser kvar !
Kursdagar:     3/4-2020
Kurs nr:          BRA 120
Tider:              10-17

Pris: 3.125:- inkl. moms, all dokumentation samt kursintyg.

Anmälan Finansiering

Certifierad Idrottsmassageterapeut – Boka tidigt rabatt!

Här har du ALLT du behöver för din kommande yrkeskarriär inom massageyrket!

Tänker Du Dig en framtid inom yrket så ska Du absolut välja denna utbildning!

Vill du i detalj veta vad kurserna innehåller – läs under varje enskild kurs.

1.  Diplomerad massör
2.  Idrottsmassage/avancerad massage
3.  Palpationskurs
4.  Triggerpunktskurs
5.  Terapeutisk muskeltöj (stretch)
6.  Basmedicin 
7.  Skador & sjukdomar i rörelseapparaten
8.  Avancerad undersökningsmetodik
9.  Rehabträning för massörer
10.Kinesiologitape
11. Skadetape
12.HLR Utbildning

Utbildningsdokument:
Efter godkänd utbildning utfärdar Massageakademin diplom för Certifierad Idrottsmassageterapeut.
Då kan Du även göra dels ett praktiskt slutprov på Akademin samt ett Certifieringsprov hos SFKM via nätet när Du uppfyller alla Massageakademins krav samt är godkänd på avlagda prov.

Ev. certifikatkostnad ingår Ej i kurspriset.

Förkunskaper: God svenska i tal och skrift.

Kursstart:     29/2-2020               FULLT !

Kursdagar:     29/2-1/3 , 5-6/3, 12-13/3, 19-20/3
Kurs nr:          CM 120
Tider:              09-17
Pris: 43.900:- inkl. moms, all dokumentation samt diplom.

25-ÅRS PRIS:   32.900- inkl. moms, all dokumentation samt diplom.


Kursstart:     1/4-2020                7  platser kvar !
Kursdagar:     1-2/4 , 8-9/4, 17-18/4, 23-24/4
Kurs nr:          CIM 220
Tider:              09-17
Pris: 43.900:- inkl. moms, all dokumentation samt diplom.
25-ÅRS PRIS:   32.900:- inkl. moms, all dokumentation samt diplom.

Anmälan Finansiering

Certifierad Kostrådgivare / Hälsokostterapeut – NYHET!

Den här utbildningen är inriktad för dig som vill kombinera kunskap inom kost/rådgivning, för dig själv eller för dina klienter.

Du får lära dig grunderna inom näringslära, beräkna kost för olika kostbehov samt förstå matens innehåll i form av ingredienser och dess näringsvärde. Vi lägger stort fokus på skapandet av kostplan genom dataprogram samt receptskrivning och kommunikation med klienter. Utbildningen varvas med teori, praktiska moment samt grupparbeten under 10 gånger och avslutas med ett prov. Utbildningen kräver inga förkunskaper och är anpassad för nybörjare.

Certifierad Hälsokostterapeut
Kort information om utbildningen.
– Näringslära
– Innehållsförteckning
– Näringsberäkning, utforma kostplan
– Skapa recept för kosthållning
– Bemötande av kund, kostnad/försäljning, marknadsföring, upplägg
– Terapisamtal, lokalisera problem/ hantera/ motivera olika typer
– Lättare träningsupplägg, (förstå träning, kcal, förbränning)
– Kosttillskott, dieter
och mycket mer.

 

Förkunskaper: Inga.

Kommande kurser:

Kursstart:     2020
Kursdagar:
Kurs nr:          CHK 120
Tider:              09-16

Pris:  19.900:- inkl. moms, all dokumentation samt kursintyg.

Anmälan Finansiering

Chokladmassage (spa & aromamassage)

Under denna dag kommer du att få lära dig en lätt avslappnande underbar chokladmassage/SPA massage.
Det går självklart alldeles utmärkt att byta ut chokladoljan mot aromaoljor, och då benämna behandlingen för aromamassage.
Kakao är en helt fantastisk böna med masar av fina egenskaper som bl a frigör kroppens endorfiner och höjer koncentrationsförmågan.

En chokladmassagebehandling berör luktsinnet då massageoljan doftar choklad, och känseln eftersom den masseras in och finns kvar länge i kroppen.

Förkunskaper: Inga.

Kursstart:     1/10-2020               10 platser kvar!
Kursdagar:   1/10-2020
Kurs nr:        CHO 120
Tider:            09-17

Pris:              2.125:- inkl. moms, dokumentation och kursintyg

Anmälan Finansiering

Diplomerad Idrottsmassör – Boka tidigt rabatt!

Om Du tänker Dig en inriktning åt idrottshållet eller tänkt att jobba med lite mer behandlande massage vid specifika problem hos kunder, då passar denna utbildning perfekt för Dig! Här får Du ett paket som är specialanpassat för massörer med idrottsinriktning.

Kursen Diplomerad Idrottsmassör (DIM) följer samma utbildningsplan som Diplomerad massör (DM) men i DIM läser du dessutom Idrottsmassage/behandlande massage.
En perfekt combo!

Självklart kan Du läsa varje enskild kurs för sig – men då till ett högre totalpris!

Vill du i detalj veta vad kurserna innehåller – läs här nedan under varje enskild kurs.

Kursen Diplomerad Idrottsmassör omfattar:

1. Diplomerad massör

2. Idrottsmassage/behandlande massage

3. Terapeutisk muskeltöj

4. Rehabtejpning/kinesiologitejpning

Förkunskaper: Svenska i tal och skrift

Kommande kurser:

Kursstart:     29/2-2020                FULLT !
Kursdagar:     29/2-1/3 , 5-6/3, 12-13/3, 19-20/3
Kurs nr:          DIM 120
Tider:              09-17
Pris: 32.825:- inkl. moms, all dokumentation samt diplom.

25-ÅRS PRIS:   27.900:- inkl. moms, all dokumentation samt diplom.

 

Kursstart:     1/4-2020                7  platser kvar !
Kursdagar:     1-2/4 , 8-9/4, 17-18/4, 23-24/4
Kurs nr:          DIM 220
Tider:              09-17
Pris: 32.825:- inkl. moms, all dokumentation samt diplom.

25-ÅRS PRIS:   27.900:- inkl. moms, all dokumentation samt diplom.

 

Anmälan Finansiering

Diplomerad Idrottsmassör på Gran Canaria

Samma som i Sverige men idrottsdelen läses nere i solen på Gran Canaria!

Samma utbildning som Diplomerad Idrottsmassör i Sverige men delen idrottsmassage läses under 10 dagar på Gran Canaria !

Om Du tänker Dig en inriktning åt idrottshållet eller tänkt att jobba med lite mer behandlande massage vid specifika problem hos kunder, då passar denna utbildning perfekt för Dig! Här får Du ett paket som är specialanpassat för massörer med idrottsinriktning.

Kursen Diplomerad Idrottsmassör (DIM) följer samma utbildningsplan som Diplomerad massör (DM) men i DIM läser du dessutom Idrottsmassage/behandlande massage.
En perfekt combo!

Självklart kan Du läsa varje enskild kurs för sig – men då till ett högre totalpris!

Vill du i detalj veta vad kurserna innehåller – läs här nedan under varje enskild kurs.

Kursen Diplomerad Idrottsmassör omfattar:

1. Diplomerad massör

2. Idrottsmassage/behandlande massage

3. Terapeutisk muskeltöj

4. Rehabtejpning/kinesiologitejpning

Förkunskaper: Svenska i tal och skrift

Kommande kurser:

Kursstart:     29/2-2020                8  platser kvar !
Kursdagar:     29/2-1/3 , 5-6/3, 12-13/3, 19-20/3
Kurs nr:          DIMGC 120
Tider:              09-17

25-ÅRS PRIS:   35.900:- inkl. moms, all dokumentation samt diplom.

Anmälan Finansiering

Diplomerad massör – 25-ÅRS PRIS!!!

Nästa år fyller Massageakademin 25 år!

Redan nu kan Du ta del av våra kommande fantastiska priser i samband med firandet!

Kursen diplomerad massör omfattar:

  • Klassisk massage
   Massagetekniken som lärs ut är ”finsk klassisk massage”.
   Denna teknik är redan i grunden djupgående och behandlande, vilket visat sig vara mycket uppskattat
   av våra kunder/patienter.
   Arbetstekniken skiljer sig från den traditionella svenska klassiska massagen, men tanken och målet med behandlingarna är samma.
  • Sittande massage
   Vi demonstrerar en sittande massagemetod som passar utmärkt för kortare rygg-, nack-, axelbehandlingar.
  • Ansiktsmassage/Huvudmassage
   Vi går igenom en avslappnande behandling.
   Perfekt mot ex. huvudvärk och stress.
  • Stretching
   En grundläggande stretching. Du lär dig instruera dina kunder i stretching som egenvård. Behandlingsperioden kan därmed förkortas.
  • Anatomi
   I utbildningens början, teoridelen, läser man om musklernas anatomi och fysiologi: fästen, ursprung, funktion etc. Alla muskler och skelettdelar läses på latin. Skelettet även på svenska.
  • Kontraindikationer
   Detta är ett mycket viktigt ämne, där du lär dig alla symptom som INTE får behandlas med massage.
  • Hygien/smittorisker
   Du får lära dig vikten av en hög personlig hygien och även regler som gäller för lokalhygienen
  • Etik
   Du får lära dig vilka etiska regler som gäller för yrket.
  • Starta eget hjälp
   Vi hjälper till med frågor om viktiga saker att tänka på när du ska starta eget.
   Bl.a. vilka myndigheter som måste kontaktas, marknadsföringstips m.m.
  • 120 timmar praktik journalföring
   Under praktiken lär du dig även föra journal över dina kunder och behandlingar.
   Detta underlättar i framtida möten med dina kunder.
   Du lär dig även att göra behandlingsplaner för kunderna.


  Kursens första del består av teori (8 dagar).

  Du läser teori fram till lunch och sedan masserar ni varandra parvis under eftermiddagen.
  Veckorna mellan utbildningsträffarna följer du en hemstudieplan som innebär att du bör kunna
  avsätta minst 10 timmar per vecka till teoristudier samt praktiska övningar.
  För att säkerställas utbildningens kvalitet så hålls två tentor/teoriprov. samt flera fortlöpande praktiska prov.

  ALLA
  dessa dagar är obligatoriska hela dagarna.
  Missar du av någon anledning någon timme/dag måste du själv bekosta ev extradag.
  Innan praktiken kan börja MÅSTE du alltså fullföljt ALLA dessa åtta dagar!
  Kursens andra del består av 120 timmars skol praktik:

  • I utbildningen ingår ett studiematerialpaket för teorilektioner och självstudier. Innehållet tenteras genom 2 st. teoriprov.
  • Kursens mål och syfte

   Kursens mål är att ge eleven teoretisk och praktisk kunskap för att kunna arbeta som professionell diplomerad
   Varje vecka genomförs 18 timmars föreläsningar samt instruktioner av massagegrepp med obligatorisk närvaro.
   -ska kunna musklernas ursprung, fästen och funktion
   -ska känna till de etiska och hygieniska regler som gäller
   -ska klara av enkel journalföring av kunder/behandlingarPraktiken sker på skolan och övervakas av läraren/instruktör som vid behov ger hjälp och stöd.
   Kunskapskontroll sker därmed kontinuerligt och bedöms efter minst 120 timmars praktik som är den beräknade normaltiden för praktiken.

  Omfattning
  Kursen omfattar både teori och praktik.
  Kurstiden kan variera då praktikperioden läggs upp individuellt för varje elev.
  Kursen inleds med intensivutbuildning under 4 veckor. (2 dagar per vecka på skolan)
  Under dessa veckor måste eleven kunna avsätta minst 10 timmar per vecka för hemstudier.
  En förutsättning för utbildningen är att eleven kan massera en del hemma innan praktikstarten!

  Praktikperioden KAN påbörjas första helgfria måndag efter intensivutbildningens slut, praktiken består av minst 120 timmar som utförs på skolan under handledning av lärare.
  Räkna med att denna utbildning tar ca 1 termin, beroende på hur snabbt praktiktiden göres. Det är många elever som utför sin praktik samtidigt på skolan, vilket innebär att eleven ej kommer kunna få alla sina önskade praktiktimmar. Praktiktider kommer ut löpande och fördelas så rättvist som möjligt mellan alla elever.

  Kunskapskontroller genomförs vid två tillfällen, ett mindre prov efter halva teoriperioden och ett slutprov som kontrollerar elevens teoretiska kunskapsstatus totalt.

  • Eleven anses efter avslutad kurs…
  -ska ha förvärvat teoretisk kunskap om skelettet och musklernas uppbyggnad
  -ska kunna uttrycka anatomiska begrepp och funktioner med latinska termer
  -ska kunna bedöma om massage är rätt behandlingsmetod
  -ska behärska den klassiska massagens grepp
  -ska kunna bemöta kunden och bedöma dennes symptom och förutsättningar för att ta emot massage -ska kunna genomföra klassisk massage både på sittande och liggande kund
  -ska kunna föra en dialog med kunden i en situation då avrådan är nödvändig, och kunna motivera sitt beslut -ska känna till kontraindikationerna för massage

  Efter godkänd utbildning utfärdar Massageakademin Diplom för Massör

  Förkunskaper: Svenska i tal och skrift

  Kursstart:     29/2-2020               FULLT !
  Kursdagar:     29/2-1/3 , 5-6/3, 12-13/3, 19-20/3
  Kurs nr:          DM 120
  Tider:              09-17
  25-ÅRS PRIS:   15.900:- inkl. moms, all dokumentation samt diplom.
  Kursstart:     1/4-2020                7  platser kvar !
  Kursdagar:     1-2/4 , 8-9/4, 17-18/4, 23-24/4
  Kurs nr:          DM 220
  Tider:              09-17
  25-ÅRS PRIS:   15.900:- inkl. moms, all dokumentation samt diplom.
Anmälan Finansiering

Diplomerad Regndroppsterapeut

Regndroppstekniken är en underbar behandling som bara tar en dag att lära sig och som är mycket effektiv mot rygg- och nackproblem genom kraften i den behandling du utför med de terapeutiska eteriska oljorna.

Regndroppsteknik är en form av medicinsk aromaterapi som är framtagen för behandling av skolios och andra ryggbesvär.
Genom att på rätt sätt applicera eteriska oljor som är virusdödande, antibakteriella och antiinflammatoriska kan man hjälpa kroppen att korrigera dessa förskjutningar i ryggraden.

De eteriska oljorna har också en stärkande effekt på immunsystemet och påverkar även känslocentrum i hjärnan via doftsinnet.
Därmed är regndroppstekniken också en mycket välgörande behandlingsform för att avhjälpa oro och stress och åstadkomma känslomässig läkning.

Oljorna är ekologiska och mycket varsamt framställda så att de har kvar mycket av läkeväxternas verksamma beståndsdelar.

Regndroppstekniken är så enkel att alla kan lära sig den på en enda dag, även du som är helt oerfaren av kroppsbehandlingar.

Vill Du bli Diplomerad Regndroppsterapeut går Du denna 1-dagsutbildning samt dokumenterar 5 hemmabehandlingar samt en examensdag
på skolan i Örebro
 där Du kommer att få utföra 5 behandlingar på externa kunder. Sedan är Du berättigad till ett diplom!

Vill Du endast gå kursen utan hemmabehandlingar så går det naturligtvis bra även det!

Kurspris: 2.125:-
1 set med alla oljor: 1.375:-
Setet räcker till kursen samt ytterligare 7-8 behandlingar!

Totalpris: 3.500:-

Förkunskaper: Inga.

Kommande kurser:

Kursstart:     Inga planerade kurser!
Kursdagar:
Diplomeringsdag:   
Kurs nr:
Tider:              09-17/18
Diplomeringskurs:         Pris: 3.500:- inkl. moms, all dokumentation, 1 set med oljor samt diplom.


Anmälan Finansiering

Diplomerad Spaterapeut

Vi kommer under denna vecka lära oss flera olika behandlingar som passar utmärkt både på SPA-anläggningar och som komplement till dina nuvarande massagebehandlingar.
Att arbeta med mjukare behandlingsformer är skonsamt och avkopplande för massören.
Då vi lever i ett stressat samhälle uppskattas dessa underbart sköna behandlingar av kunderna.

För att få ut så mycket av veckan som möjligt, kommer vi arbeta i ett ganska intensivt tempo, därför är det en klar fördel om Du tidigare är utbildad massör eller liknande, men det är absolut inget krav.

Efter kursen kan Du öppna eget spa eller kanske komplettera din redan befintliga verksamhet.

Kursen är upplagd i tre steg. Den två första veckorna är Du på skolan måndag-fredag.
Sedan får Du några veckor med Egen praktik på hemmaplan (då ska Du dokumentera 5 st behandlingar av varje behandlingsform) för att sedan komma tillbaka till skolan och göra examination av samtliga behandlingar på skolans externa kunder

I kurspriset ingår: 1 st Hot Stone set, 1 komplett startkit för vaxning, material till de övriga hemmabehandlingarna, tofflor, tröja samt alla kompendier mm.

Allt till ett värde av ca 8.500:-

Kursinnehåll: (preliminärt)

Vecka 1:

Måndag:    Inledning, Ansikts-huvudmassagee

Tisdag:       SPA massage

Onsdag:     Frans, bryn & vax

Torsdag:    Friskvårdsmassage

Fredag:      Friskvårdsmassage

Vecka 2:

Måndag:     Hotstone massage

Tisdag:        Hotstone massage

Onsdag:      Fot & handmassage

Torsdag:     Ansiktsbehandling

Fredag:       Bodyscrub & inpackning, avslutning


Förkunskaper: Inga

Kursstart:        21/9-2020    8 PLATSER KVAR!!!

Kursdagar:       21-25/9 & 5-9/10-2020
Examination:   3-5/12-2020
Tider:               10-18
Kurs nr:           SPA 220

PRIS: 29.900:- inkl. moms, all dokumentation samt diplom.

Anmäler Du Dig samt betalar HELA summan SENAST 31/12 kostar utbildningen ENDAST: 25.900:-

Anmälan Finansiering

Energimassage

 

Energimassage är den moderna benämningen på traditionella japansk massage som har sitt ursprung i 900-talets Japan. Så kallad ahma eller amma, som betyder massage på japanska. Metoden var vanlig i Asien fram till 1600-talet.

En förkortad variant av den klassiska japanese massage utvecklades i USA och introducerades i Sverige 1986.
Energimassagetekniken bygger på kinesiska teorier som har som utgångspunkt att det cirkulerar energier som följer vissa kanaler, kallade meridianer, i kroppen.

Vid energimassage stimulerar man bestämda akupunkter, så kallade tsubos på japanska, med hjälp av snabba tryck, skakningar, töjningar och korrigeringar av ryggens och axelpartiets muskler.
Vid energimassage används över 30 olika hand- och fingertekniker. Massagen omfattar huvud, nacke, axlar, rygg, armar och händer. Detta ska balansera kroppens energier och ge både en uppiggande och avslappande effekt.

Förkunskaper: Inga.

Kommande kurser:

Kursstart:     29/4-2020                7 platser kvar !
Kursdagar:     29/4-2020
Kurs nr:          ENE 120
Tider:              09-17
Pris:                2.125:-  inkl. moms, all dokumentation samt kursintyg.

Anmälan Finansiering

Finsk nervbanemassage – Steg 1

Enligt sägen kom den finska nervbanemassagen från Ryssland för ca 300 år sedan.
Läran innehades länge av en enda släkt i nordöstra Finland innan de spred kunskapen vidare till hela landet. I Sverige är den fortfarande ett föga känt begrepp.

Med den finska nervbanemassagen behandlas vissa banor i kroppen som inte alltid följer nervbanornas läge.
Noggrann och väl utförd behandling är av cenral betydelse.
Förutom nervernas riktning följer behandlingsbanorna också akupunkturmeridianer, muskel- och benhinner.
Även vissa triggerpunkter finns ofta på behandlingsbanorna.

Finsk nervbanemassage är en MYCKET kraftfull behandling som når och ibland också överskrider smärtgränsen samt även (i vissa fall) tillåter uppkomst av blåmärken på huden.
Kraftig värk efter första behandlingstillfället är därför inte alls ovanligt. Resultatet efter behandling brukar oftast märkas senast efter den tredje behanlingsomgången.

Den finska nervbanemassagen skiljer sig HELT från den kinesiska formen med samma namn.
De två har ABSOLUT ingenting alls med varandra att göra mer än namnet.

Denna typ av massage lämpar sig mycket väl vid långvarig/kronisk smärta, t.ex. musarm, golf/tennisarm eller ischias.
Förkunskaper: Minst Diplomerad Idrottsmassör.

Denna utbildning är ENDAST till för de massörer som är utbildade på någon av Massageakademierna.

Kommande kurser:

Kursstart:     25/8-2020                      8 platser kvar !
Kursdagar:     25-26/8-2020
Kurs nr:          NB1 120
Tider:              10-16

Pris: 3.900:- inkl. moms, all dokumentation samt kursintyg.

Anmälan Finansiering

Finsk nervbanemassage – Steg 2

Detta är en direkt uppföljningskurs på Nervbanemassage steg 1.

Vi kommer att börja med lite repetition av första kursen för att sedan gå in och jobba med banorna på höft och ben.

En nyttig kurs för alla som vill förkovra sig ännu mer inom detta område.

Förkunskaper: Finsk Nervbanemassage steg 1.

Kommande kurser:

Kursstart:     19/8-2020            
Kursdagar:     19/8-2020

Kurs nr:          NB2 120
Tider:              09-17

Pris: 2.125:- inkl. moms, all dokumentation samt kursintyg.

 

Anmälan Finansiering

Fransar & Ögonbryn

Lär dig att färga/plocka fransar & bryn..
Fyra timmars blandad teori praktik.

Då vi kommer att träna på varandra är det bra
om Ni kommer med osminkade, ofärgade och oplockade bryn/fransar!

Förkunskaper: Inga

Kursstart:     16/4-2020                5 platser kvar !
Kursdagar:     16/4-2020
Kurs nr:          FRAN 120
Tider:              09-13

Pris: 1.500:- inkl. moms, all dokumentation samt kursintyg.

Anmälan Finansiering

Föreläsning – Höft & bäckenproblematik

Handfasta tips med Kajsa kring höft och bäckenproblematik.
Hur ska jag tänka, vad ska jag göra, när och i så fall varför?
Föreläsning med lite praktiska inslag för Dig som är massör eller massageterapeut eller liknande

Ett mycket värdefullt redskap i Din yrkesutövning.

Förkunskaper: Diplomerad massör eller liknande.

Föreläsare: Naprapat Kajsa Klarström.

 

Datum:         28/5-2020               10 platser kvar !
Kurs nr:          FHB 120
Tider:              1730-1930

Pris: 300:- inkl. moms.

 

Anmälan Finansiering

Föreläsning – Jag syns inte!

En föreläsning av och med Lars Karlsson.
Den handlar om mig och hela mitt liv från tidig barndom till idag. Jag berättar om hur jag som liten hamnade på barnhem, särskola, fosterhem och min pappas tidiga bortgång.
Hur jag kände mig som människa fungerade efter barnhem och fosterhemsplaceringar.
Hur konsten och kreativiteten kom till mig och tog mig vidare i livet till där jag befinner mig idag.
Mitt samarbete med författaren Anders Jacobsson osv.

En föreläsning som berör och väcker till eftertanke.
Föreläsningen innehåller en blandning av sorg, glädje och en stor bit av egen *revansch*.

Under kvällen finns möjlighet att köpa Lars Karlssons böcker.
Lars har under en tid föreläst i skolor och andra inrättningar.

Lars Karlssons hemsida hittar Du HÄR

Kommande föreläsning:

Kursstart:                   2020     14 PLATSER KVAR!
Kursdagar:                 2020
Kurs nr:                      FJAG
Tider:                          09-17

Pris:                            400:-inkl. moms och fika.

 

Anmälan Finansiering

Föreläsning – Kinesiotejp

Kinesiotejp – Tekniken för att läka snabbare
Allt fler idrottsstjärnor använder Kinesiotejp och det har Du kanske sett själv på tv. Ibland har de precis kommit tillbaka från en skada
och vill tävla med hjälp av kinesiotejp eller så vill de undvika och förebygga en skada.
Kinesioape möjliggör full rörlighet i lederna, jämfört med den traditionella s.k. coachtejpningen,där leder tejpas för stöd och ofta begränsar rörligheten.
Massageakademin erbjuder föreläsning med målet att informera om vad Kinesiotejp egentligen är och hur den kan hjälpa Er efter eller under skador.
Vilka skador behandlas, kursupplägg för våra tejpkurser, kursdatumsamt några kostnadsfria tejpningar för att prova på med mera.

Förkunskaper: Inga.
Kommande kurser:

Kursstart:    2020           12 platser kvar
Kursdagar:
Kurs nr:       FLT 120
Tider:           1730

Pris:           GRATIS- inkl. fika!

Anmälan Finansiering

Föreläsning – Nacke/huvudvärk

Handfasta tips med Kajsa kring nacke/huvudvärksproblem.
Hur ska jag tänka, vad ska jag göra, när och i så fall varför?
Föreläsning med lite praktiska inslag för Dig som är massör eller massageterapeut eller liknande.

Ett mycket värdefullt redskap i Din yrkesutövning.

Förkunskaper: Diplomerad massör eller liknande.

Föreläsare: Naprapat Kajsa Klarström.

Datum:         13/5-2020               10 platser kvar !!!
Kurs nr:          FNH 120
Tider:              1730-1930

Pris: 300:- inkl. moms.

Anmälan Finansiering

Föreläsning – SLANKA Viktprogram

En infoträff om hur SLANKA Viktprogram kan hjälpa Dig att nå Din önskade vikt.

Du får all info om programmet samt självklart även smaka på produkterna.

Pris: Gratis.

Kursstart:     
Kursdagar:     Onsdag 22/4-2020
Kurs nr:          FSLA 120
Tider:              1800-1900

Här kan Du läsa mer!

Anmälan Finansiering

Föreläsning – Örtpreparat

Föreläsning på Massageakademin

Att bygga en stark klinik är en stor utmaning, du klarar det om vi hjälps åt.

Att arbeta med både behandlingar av olika slag och även tillföra kraftfulla
och verkningsfulla ört preparat är en viktig del för att lyckas.

I Asien anser man att 80% av behandlingsresultatet kommer från örter och
20% är frukten av din terapiform som Du har i din verksamhet.

I Kina tar det 10 år att lära sig balansera örter.

Ni behöver inte tänka på det, vi har redan tänkt på det åt Er.

Alla preparat i vårt sortiment är balanserade och anpassade så att synergieffekten
på ett effektivt och säkert sätt finns klar.

Vi terapeuter lever på våra resultat och hur vi använder balanserade, standardiserade
och farmaceutiskt framtagna örtpreparat i kombination med våra metoder.

Vi vill få snabba och bestående resultat, därför tar vi reda på och behandlar vi
orsaken i stället för symtomen

Våra preparat och utbildningar erbjuds endast till fristående terapeuter,
på så sätt slipper vi konkurrera med t.ex. Apoteken och hälsokosthandeln.

Sedan 2006 har vi jobbat med dessa licensframställda preparat som under sträng kontroll
skapats utefter farmaceutiska lagar. Recepten bygger på över 30 års erfarenhet och
dokumenterad forskning.
Preparaten grundar sig på endast naturliga råvaror som är kontrollerade i laboratorium
och är specialutvecklade för målinriktad behandling av sjukdomens orsak.

Vi vill välkomna Er till ett företag som tänker med hjärtat och som alltid har tänkt med hjärtat.

Existens Maximum Metodiken har funnits sedan 1986.

 

Datum:         2020               12 platser kvar !
Kurs nr:          FÖRT 120
Tider:              1730-1900

Pris: 100:- inkl. moms.

Anmälan Finansiering

Föreläsning – Axelproblem

Handfasta tips med Kajsa kring axelproblem.
Hur ska jag tänka, vad ska jag göra, när och i så fall varför?
Föreläsning med lite praktiska inslag för Dig som är massör eller massageterapeut eller liknande.

Ett mycket värdefullt redskap i Din yrkesutövning.

Förkunskaper: Diplomerad massör eller liknande.

Föreläsare: Naprapat Kajsa Klarström.

Datum:         4/3-2020               FULLT !!!
Kurs nr:          FAX 120
Tider:              1730-1930

Pris: 300:- inkl. moms

Anmälan Finansiering

Hand & fotmassage

På denna 1-dags utbildning får du lära dig grunderna i både hand och fotmassage.

Under dagen kommer du att få utföra och få en hand och en fotmassage med massor av små sköna grepp.                 Utmärkt som avslappning/spa-behandling.
Lätt att lära men ack så skönt att få!

Du både ger och får massage.

Förkunskaper: Inga.

Kommande kurser:

Kursstart:     16/5-2020                  5 platser kvar !

Kursdagar:     16/5-2020
Kurs nr:          HOF 120
Tider:              09-17

Pris: 2.125:- inkl. moms, all dokumentation samt kursintyg.

Anmälan Finansiering

HLR utbildning

 

Hjärt-lungräddning samt åtgärder vid luftvägsstopp
Varje år inträffar det ca. 10 000 hjärtstopp i Sverige, utanför sjukhus.
På grund av bristande kunskap står de flesta av oss handfallna när någon faller ihop.
Fler liv skulle kunna räddas om du eller någon i omgivningen ingrep tillräckligt snabbt.
Man vet att chansen att överleva ökar med 2-3 gånger om Hjärt- lungräddning börjar i tid.

Utbildningen syftar till att ge grundläggande kunskaper i Hjärt- lungräddning samt att kunna behandla en stående och liggande person med luftvägsstopp.

Innehåll:
– Varför hjärt- lungräddning
– De första kritiska minuterna
– Kedjan som räddar liv
– Kontrollera livstecken
– Skapa öppen luftväg
– Lägga en medvetslös person i stabilt sidoläge
– Larma på rätt sätt
– Hjärt-lungräddning vid hjärtstopp
– Åtgärder vid luftvägsstopp

– Grundutbildning med hjärtstartare

Förkunskaper: Inga.:

Kursstart:      7/5-2020        FULLT!
Kursdagar:      7/5-2020
Kurs nr:           HLR 120
Tider:              1630-1930

Pris: 750:- inkl. moms, all dokumentation samt kursintyg

 

Kursstart:      28/10-2020        4 platser kvar !
Kursdagar:      28/10-2020
Kurs nr:           HLR 220
Tider:              1630-1930

Pris: 750:- inkl. moms, all dokumentation samt kursintyg

OBS! Företag med fler än 6 st anställda :
Ring eller maila för offert!!!

Anmälan Finansiering

Hot Stone massage

 

Du lär dig att utföra en helkroppsbehandling

Vår egna framtagna metod inkluderar massage både med händerna  och varma stenar och är därför inte lik någon annan stil.

En helt perfekt behndling för den som vill varva ned och återhämta sig både kroppsligt och själsligt från vår stressiga vardag.

I en Hot Stone massage behandling håller terapeuten de flata stenarna i händerna och kan genom lugnande rörelser och med värmen från stenarna frigöra blockeringar och få spända muskler  att slappna av. Med strykrörelser bearbetas musklerna och massagen fördjupas genom värmen från stenarna. Detta ökar blod- och lymfcirkulationen och cellförnyelse stimuleras. En djupt avslappnade massage som minskar stress och är utrensande.

Ett massagetag med varma stenar motsvarar ungefär sex massagetag med händerna.
Efter behandlingen med varma stenar känns dina muskler smidiga och huden är lenare.
En totalt avslappnande antistressbehandling!

Förkunskaper: Inga.

 

Kursstart:       18/3-2020           FULLT!

Kursdagar:     18/3-2020
Kurs nr:          HSM 120
Kurs nr:          HSM 120 S (inkl. ett hotstoneset med värmare samt 36 stenar!)
Tider:              09-18

Pris: 3.125:- inkl. moms, all dokumentation samt kursintyg

Pris inkl ett hotstoneset: 4.125:-

 

Kursstart:       16/9-2020           8 platser kvar!

Kursdagar:     16/9-2020
Kurs nr:          HSM 220
Kurs nr:          HSM 220 S (inkl. ett hotstoneset med värmare samt 36 stenar!)
Tider:              09-18

Pris: 3.125:- inkl. moms, all dokumentation samt kursintyg

Pris inkl ett hotstoneset: 4.125:-

Anmälan Finansiering

Huvud och ansiktsmassage – NYHET

I denna kombinerade utbildning lär vi oss en underbar huvudmassage som avslutas med en lika underbar ansiktsmassage.

Ingen olja används i denna utbildning så det är en väldigt smidig form av massage ute på arbetsplatser, marknader etc.

Kan utföras både sittande och liggande.

Förkunskaper: Inga.

Kommande kurser:

Kursstart:    2020                   10 platser kvar
Kursdagar:  2020
Kurs nr:       HUV 120
Tider:           09-17

Pris:             2.125:- inkl. moms, dokumentation och kursintyg.

Anmälan Finansiering

Idrottsmassage / avancerad och behandlande massage

OBS !!!
Denna utbildning är endast till för de massörer
som är utbildade hos Massageakademin!!!

 
 • Avancerad massage
 • Idrottsmassage
 • Stretching
 • Palpation
 • Akut skadebehandling
 • Skadetejpning

Denna kurs är nästa steg efter Massörutbildningen.

Avancerad massage/Idrottsmassage:

Massörerna tränar på nya, mer avancerade massagegrepp och teknik som är användbara inom idrotten och passar även utmärkt till all behandling som kräver specifik muskelbehandling t. ex. ischias och andra ”svårbehandlade” besvär.

Stretching:

Man lär sig stretcha sig själv och andra s.k. passiv stretching. Stretching är en mycket viktig behandlingsform utöver massagebehandlingar.

Skadetejpning:

Tejpar gör man oftast för att skydda en skadad kroppsdel från överbelastning i samband med arbete, idrott eller i det vardagliga livet.
Tejpning kan även minska smärta och påskynda kroppsdelens läkning genom att motverka att en led hamnar i ogynnsamma positioner och utsätts för ännu mer belastning.
Tejpning avlastar också och minskar därigenom avsevärt risken för överbelastning.

Kursens mål och syfte

Utbildningen sker under 2+2 dagar. Du kan välja att gå denna kurs i slutet på din massörutbildning eller vid ett senare tillfälle. Praktik 80 timmar på skolan samt ett teoriprov tillkommer.

Kursen är en påbyggnadsutbildning för diplomerade massörer och ger kunskap i avancerad massage, idrottsmassage, stretching och palpation. Utbildningen syftar till att terapeuten lär sig palpation och avancerade massagegrepp som krävs t ex inom idrott och svårbehandlade muskelbesvär, men även att instruera andra i stretching.

Omfattning

Kursen omfattar 28 timmar teori och 80 timmar praktik på skolan Även en del hemstudier behövs.
Teorin innehåller föreläsningar och demonstration av avancerade massagegrepp och tekniker.
Praktiken sker på skolan och övervakas av lärare som vid behov ger hjälp och stöd samt bedömer elevens kunskaper och resultat av utförda behandlingar. Praktiken kan dels genomföras på aktiva idrottsutövare och personer med uttalade muskelbesvär på någon idrottsanläggning.

 

Innehåll

Kursen är upplagd så att eleven efter genomgången utbildning väl ska behärska kunna tolka de symptom som kunden beskriver och välja lämplig behandlingsform som olika grader av massage, töjning och stretching

 • ska kunna känna och bedöma skadade och ansträngda muskler samt bedöma vilka massagegrepp som är lämpliga i varje enskild behandlingen,
 • ska kunna bedöma omfattning av behandling och vilken metod som ska tillämpas i situationer med aktiva idrottsutövare,
 • ska kunna behandla symptom som kräver djupare grepp, t ex ischias och andra svårbehandlade muskelbesvär,
 • ska kunna instruera kunden om lämpliga stretchingrörelser

Du ska MINST ha gjort ca 50 timmar av din Diplomerad massörutbilningens praktiktimmar.

Utbildningsdokument
Efter godkänd utbildning och godkänt teoretiskt prov utfärdar Massageakademin diplom för avancerad massage/idrottsmassage.

Förkunskaper: Påbörjad Diplomerad Massörutbildning. (se ovan!)

Denna kurs ingår i certifieringskurserna!

Kommande kurser:.

Kursstart:           25/6-2020                     4 platser kvar !
Kursdagar:         25-26/6, 2-3/7-2020
Praktikstart:       17/12
Kurs nr:              IDM 219
Tider:                  09-17

Pris: 4.900:- inkl. moms, all dokumentation samt kursintyg.

Kursen finns även nere på Gran Canaria  Klicka HÄR

 

Anmälan Finansiering

Idrottsmassage på Gran Canaria

Denna kurs hålls nere på soliga Gran Canaria!

Passa på att kombinera nytta med nöje och åk
med på denna kurs. Samma utbildning som hemma
men i solen på Gran Canaria istället!

I kurspriset ingår flyg Arlanda – Las Palmas (ToR) transfer
på Gran Canaria, del i en stor villa med pool samt utbildning och allt utbildningsmaterial.
Mat samt ev. nöjen tillkommer!

Kurstiderna kan variera efter väder och vind!

80 timmars skolpraktik tillkommer efter hemkomsten.

Utbildningsdokument
Efter godkänd utbildning och godkänt teoretiskt prov utfärdar Massageakademin diplom för avancerad massage/idrottsmassage.

Förkunskaper: Påbörjad Diplomerad Massör vid Massageakademin i Örebro!

OBS !!!
Denna utbildning är endast till för de massörer som är utbildade hos Massageakademin.

 

Kursstart:     20/11-2020
Kursdagar:     20-28/11-2020
Kurs nr:          IDMGC 120
Tider:              Varierande

Pris: 11.900:- inkl. moms, all dokumentation samt kursintyg.

Vill Du som gått idrottskursen tidigare repetera denna så kostar det ENDAST 7.900:- inkl. moms, all dokumentation samt kursintyg.

MAX 4  repeterande elever per resa!

VIDEO

Anmälan Finansiering

Kinesologi tejpning

Nya generationens skade/rehab-tejpning- som utvecklades av kiropraktikern DR.Kenzo Kase med intentionen att stärka kroppens egna läkeprocesser genom att applicera detta unika material med en speciell teknik.

 • Tejpning av; armar & ben
 • Bakgrundshistorik, behandlingsteknik, praktisk undervisning tejpningsteknik
  (motoriska, stabiliserande, korrigerande tekniker)
 • Tejpning av; axlar, skuldror, nacke, rygg & bröstmuskler, höft, Ländrygg & ljumskar
  (motoriska, stabiliserande, korrigerande tekniker)
 • Behandlingsteknik, praktisk undervisning-tejpningsteknik

Denna kurs ingår i den certifierade idrottsmassagekursen!

Förkunskaper: Mycket goda anatomikunskaper.

Kommande kurser:

Kursstart:     8/5-2020               2 platser kvar !
Kursdagar:     8-9/5-2020
Kurs nr:          KIN 120
Tider:              09-16

Specialpris: 3.900:- /  inkl. moms, all dokumentation och material.

Anmälan Finansiering

Klangmassage

I denna underbara utbildning lär vi oss att försätta kroppen i ett lugn. Rythmen och ljudet av Singing Bowls hjälper hela kroppen att återfå energi och harmoni.
Utbildningen hålls av Mirko UdzenijaBerger, Född och uppväxt i Tyskland.

Klangmassagen utföres med speciellt utformad skålar i olika grundfrekvenser och storlekar som placeras ut på kroppen. På detta sätt kommer ljudet som produceras att överföras till kroppen. Detta uppfattas som en vibration i kroppen. Ljudmassage är avslappnande och har en mycket lugnande effekt i avslappningssyfte och rekommenderas exempel som behandling/lindring av stress.

OBS! Undervisningen sker på engelska!!!

Förkunskaper: Inga.

Kommande kurser:

Kursstart:     16/11-2020
Kursdagar:     16/11-2020
Kurs nr:          KLA 120
Tider:              10-17

Pris: 2.900:- inkl. moms, all dokumentation samt kursintyg.

RING FÖR MER INFO!!!

Gå Vitalmassagekursen, klangkursen samt mineralkursen och få ALLA tre kurser för 7.000:- (ord. pris: 8.375:-)

 

Anmälan Finansiering

Koppningsmassage

En uråldrig asiatisk behandlingsmetod för att rensa ur kroppen och återfå hälsa.
Genom att öka blodcirkulationen ökas immunförsvaret och kroppen börjar läka.
Denna metod används fortfarande inom sjukvården, främst i asien.

Koppingmassage börjar bli allt vanligare även i Sverige, men då kom ett komplement till olika terapeutiska behandlingar. Med hjälp av kopporna kan vi jobba ordentligt med musklerna och bindväven utan att det sliter på terapeutens händer och armar.
Det vakuum som skapas ökar cirkulationen i kroppen, vilket hjälper till att rensa ut gifter och slaggprodukter.
Denna behandlingsmetod har visat sig vara väldigt effektiv t.ex. på stela muskler, bindväv och celluliter.

Under denna endagars utbildning går vi igenom hur koppingen fungerar och påverkar våra kroppar, när vi får och när vi inte får/bör använda kopping. Med gummikoppor utför vi en helkroppsbehandling på varandra, så vi både lär oss att hantera och jobba med kopporna, samt själva får känna hur det känns att få denna behandling.
Då det är en behandling med vakuum är risken stor att man får sugmärken/blåmärken efter behandlingen.

I kurspriset ingår ett set med 4 gummikoppor.

Förkunskaper: Inga.

Kursstart:      11/3-2020                  FULLT!
Kursdagar:     11/3-2020
Kurs nr:          KOP 120
Tider:              09-17

Pris: 2.125:- inkl. moms, all dokumentation samt kursintyg.


Kursstart:      15/9-2020                  7 platser kvar!
Kursdagar:     15/9-2020
Kurs nr:          KOP 220
Tider:              09-17

Pris: 2.125:- inkl. moms, all dokumentation samt kursintyg.

 

Anmälan Finansiering

Kursrepetition

Vill du gå om en kurs du redan gått?

Vill Du kanske repetera en dag från en lång kurs eller
kanske bara en dag eller två från en våra en eller två dagskurser.

För endadst 1.000:- /dag (inkl moms och ev material)
kan Du nu repetera Dina kunskaper.

Ring för mer info.

OBS! Detta erbjudande gäller ENDAST då EJ inhyrda
lärare håller kursen!

 

VÄLKOMMEN!

Anmälan Finansiering

Laserinfo – GRATIS!

Ta reda på om medicinsk laser passar för din verksamhet. Välkommen på vår kostnadsfria informationskväll där du får både en visning av
våra lasermodeller samt information om våra kurser och en inblick i hur medicinsk laser fungerar!

(OBS Denna informationskväll innefattar inte estetisk laser för tex borttagning av tatuering, skinrejuvenation, permanent hårborttagning)

Agenda

 • När kan jag behandla med laser
 • Laserns inverkan på cellen
 • Kursutbud
 • Visning av lasermodeller
 • Kan man tjäna på att jobba med laser?

 

Infokvällen i medicinsk laser riktar sig till dig som är kroppsterapeut, naprapat, kiropraktor, läkare, fysioterapeut, fotterapeut, veterinär, equiterapeut, häst/hundmassör mm.

Antalet platser är dock begränsat så först till kvarn gäller.

Varmt välkommen!

Kommande infomöten:

Dag:
Kurs nr:          LASINF 120
Tider:              18-ca 20

Pris:              GRATIS inkl fika!!!

Anmälan Finansiering

Laserterapi

Vi går igenom laserns historik, termer, laserns påverkan på våra celler, forskning, indikationer, kontraindikationer, ljusteori, journalskrivning, mekanismer och egenvård.
I kursen varvas laserteori med praktiska övningar. Efter kursen får du med dig hemuppgifter i form av patientfall (4 tim)- som ska lämnas in för att du ska få ditt intyg.
Förmiddagens teori utförs tillsammans och under eftermiddagens praktiska övningar sker en gruppindelning för human..

OBS – vi arbetar ENBART med Thorlaser och Powerlaser under kursen.

Tid: kl 10:00-17:00

Vid köp av THORlaser eller Powerlaser bjuder vi på kursavgiften!
Du betalar in kursavgiften och vi drar sedan av 2 500 kr på Ditt laserpris.

Förkunskaper:

Medicinsk laser är ett mycket bra komplement för dig som jobbar med manuell medicin – kiropraktorer, naprapater, sjukgymnaster, massageterapeuter mm.

Vi hjälper dig med både utbildning och köp av laser.

Kommande kurser:

Kursstart:     21/3-2020                 5 platser kvar!
Kursdagar:     21/3-2020
Kurs nr:          GLT 120
Tider:              09-17

Pris: 2.375:- inkl. moms, all dokumentation.
Grundkurs i laserterapi” (erhålles efter inlämnade hemuppgifter)

Kursstart:     15/11-2020                 8 platser kvar!
Kursdagar:     15/11-2020
Kurs nr:          GLT 220
Tider:              09-17

Pris: 2.375:- inkl. moms, all dokumentation.
Grundkurs i laserterapi” (erhålles efter inlämnade hemuppgifter)

Anmälan Finansiering

Laserterapi för djur – Grundkurs

 

Nu har Du möjlighet att utbilda Dig i laser för häst och hund, grundkurs hålls i samarbete med Svenska Laseragenturen.

Vi går igenom laserns historik, termer, laserns påverkan på våra celler, forskning, indikationer, kontraindikationer, ljusteori, journalskrivning och mekanismer mm.

Under kursen varvar vi laserteori med praktiska övningar. Efter kursen får Du med Dig hemuppgifter, där Du under ca 4 timmar ska behandla och därefter
journalföra samt lämna in dokumentationen för att Du ska få Ditt intyg från Svenska Laseragenturen.

Vi jobbar med THOR laser och Power Laser på kursen.

Medicinsk laser på djur används idag både i behandlande och förebyggande syfte av veterinärer, trav – och galopptränare och djureterapeuter.
Konvalecenstiden kan förkortas upp till 50 % vid behandling av laserterapi för häst & hund. Du kan använda lasern för både smärtlindring
och inflammationer – men sist men inte minst så är lasern mycket effektiv för sårläkning.

Välj mellan våra portabla lasrar PowerLaser eller THORLaser och du är fri att behandla varhelst du önskar.

Exempel på indikationer för laserbehandling

HÄST
Gallor, inkar, ledinflammationer, muskelbristningar/ spänningar, senskador, böjsenor, gaffelband, stålröta, svulllnader, sårvård.

HUND
Hälta, ledinflammationer, muskelbristningar/ spänningar, hudbesvär/ svamp, eftervård/ operationer, sårvård, furunkulos, hot spot.

Avgiften för grundkursen återbetalas vid köp av laser inom 7 dagar efter kursen

Lärare: terapuet Alexandra Howard Karlsson (cert. Laserterapeut)

www.howsweet.hundpoolen.se

Kommande kurser:

Kursstart:     21/3-2020                 8 platser kvar!
Kursdagar:     21/3-2020
Kurs nr:          GLTD 120
Tider:              09-17

Pris: 2.375:- inkl. moms, all dokumentation.

Anmälan Finansiering

Lash Lift

Lash Lift är en ny metod som lyfter och ger volym till Dina egna ögonfransar. I Lash Lift böjer man fransarna från roten vilket ger ett piggare utseende, för att göra effekten ännu bättre färgas fransarna svarta. Behandlingen kräver inget underhåll, vilket gör det väldigt smidigt, effekten håller i sig mellan 6-8 veckor.

I kurspriset ingår ett startkit som räcker till ca 30 behandlingar!

Alla elever måste ta med sig en egen modell att öva på från kl. 16.00.

Förkunskaper: Inga.

Kursstart:     16/4-2020            FULLT !
Kursdagar:     16/4-2020
Kurs nr:          LLF 120
Tider:              14-18

Pris: 5.200:- inkl. moms, all dokumentation samt kursintyg samt ett startkit som räcker till ca 30 behandlingar.

Kursstart:     13/10-2020            5 platser kvar !
Kursdagar:     13/10-2020
Kurs nr:          LLF 220
Tider:              14-18

Pris: 5.200:- inkl. moms, all dokumentation samt kursintyg samt ett startkit som räcker till ca 30 behandlingar.

Anmälan Finansiering

Lomi Lomi – Hawaiiansk massage

Lomi-lomi massage eller Hawaiiansk massage som den också kan kallas, är en mycket mycket gammal massageteknik som tros ha sitt ursprung ifrån den underbara Polyneiska övärlden.
Det är tönit att den ska följa havets sköna mjuka lugna rytm men anses även vara helande för kropp och själ.
Hawaiianska massagen har enligt rykten under många år först vidare från generation till generation.

Lomi-lomi betyder krama, massera, och är tänkt att så nära man kan efterlikna havets mjuka rörelser.
Loni-Lomi är i motsats till andra massageformer inte en behandling där man arbetar på en specifik stel problemmuskel utan istället arbetar med en underbart skön ”flytande” helhet.

Denna behandling påverkar hela människan både till kropp och själ. Känslan av en Lomi-Lomi är att behandlingen sköljer över hela Dig med jämn underbar rytm likt havets vågor.

Lomi-Lomi löser även upp muskelspänningar, såväl fysiska som psykiska och får Dig att känna dig avspänd, lugn och harmonisk. När du får en Lomi-Lomimassage får Du ofta
göra ett eget val av olika väldoftande oljor.

Här har Du chansen att utbilda Dig i en massageform som än så länge är väldigt ovanlig i Sverige!
2-dagars kurs!

Förkunskaper: INGA

Kommande kurser:

Kursstart:     Ingen planerad kurs just nu!
Kursdagar:
Kurs nr:          LOM 119
Tider:              09.30-16.30

Pris: 3.125:- inkl. moms, all dokumentation samt kursintyg.

Anmälan Finansiering

Lymfmassage

Lymfmassage är en mycket effektiv massageteknik som oftast ger väldigt lyckade och goda behandlingsresultat vid svullnader/vätskesamlingar/ödem i ben och armar.
Metoden är speciellt framtagen av oss för att användas av redan utbildade massörer/massageterapeuter, zonterapeuter eller likande terapeuter.

Lymfmassageen stimulerar människans lymfsystem så att ev. överskottsvätska och andra slaggprodukter snabbt förs ur kroppen.
En behandling med vår lymfmassage omfattar lätta tryck samt strykningar längst hela kroppen i lymfflödets riktning.
Massagen hjälper kropppen att bli av med överskottsvätska och slaggprodukter ur kroppen.

Hela massagen är en mycket skonsam och lätt massage som inte gör ont alls. En lymfmassage kan alla ha nytta av, men är framtagen för människor med någon form av mindre modell av svullnad i armar eller ben, mindre smärta, arm eller bendomningar.

Denna 2-dagars utbildning bör ses som en vidareutbildning för yrkesverksamma massörer eller liknande. Bör Ej jämföras med en längre utbildning till Lymfterapeut.

 

Förkunskaper: Inga.

Kommande kurser:

Kursstart:     3/3-2020          FULLT !
Kursdagar:     3-4/3-2020
Kurs nr:          LYM 120
Tider:              09-16

Pris: 3.125:- inkl. moms, all dokumentation samt kursintyg.

 

Kursstart:     20/8-2020           8 platser kvar !
Kursdagar:     20-21/8-2020
Kurs nr:          LYM 220
Tider:              09-16

Pris: 3.125:- inkl. moms, all dokumentation samt kursintyg.

Anmälan Finansiering

Massage för hemmabruk – Steg 1

Massage för hemmabruk” är en nybörjarkurs där Du lär Dig grundläggande massageteknik och metoder hur du enkelt och effektivt kan hjälpa de vanligast förekommande besvären ex. spänningar, trötthet, huvudvärk & stress. Kursen är även utmärkt för Dig som är nyfiken på yrket men vill testa först.

Vill du sedan gå en utbildning till diplomerad massör/idrottsmassör eller certifierad massageterapeut så får du 1.700:- i rabatt på den kursen.
Gäller om Du anmäler Dig till någon av de två följande kurserna efter denna kurs men kan INTE kombineras med annat erbjudande!

Vi kommer att lära oss att massera överkroppen på denna underbara kurs!

Kursplan 

 • Grundläggande massageteknik
 • Kontraindikationer d.v.s. när man inte får massera
 • Stor vikt lägges på massageteknik/praktiska övningar.
 • Du både ger och tar massage.
 • Förkunskaper: Inga.

  Kursstart:     1/2-2020            4 platser
   kvar!
  Kursdagar:     1/2-2020
  Kurs nr:          MFH 120
  Tider:              09-18/19
 • Pris: 1.700:- inkl. moms, all dokumentation samt kursintyg. 

Ytterligare familjemedlem eller liknande får gå kursen för 1.300:- inkl. moms.

Anmälan Finansiering

Massage för hemmabruk – Steg 2

Detta är en direkt fortsättning på kursen Massage för hemmabruk Steg 1.

Denna dag får Du lära Dig massage av armar, ben och bröstmuskler samt litet mer!
Efter denna dag kommer Du att kunna genomföra en underbart skön helkroppsmassage på Dina nära och kära!

Förkunskaper: Massage för hemmabruk – Steg 1.

Kursplan 

 • Grundläggande massageteknik av underkropp.
 • Massageteknik/praktiska övningar.
 • Du både ger och tar massage.

  Kursstart:                  10 platser
   kvar!
  Kursdagar:
  Kurs nr:          MFH-2
 • Tider:              09-18/19
 • Pris: 2.125:- inkl. moms, all dokumentation samt kursintyg. 

Ytterligare familjemedlem eller liknande får gå kursen för 1.500:- inkl. moms.

Anmälan Finansiering

Massage mot Fibromyalgi

Denna massageform är till för att förbättra livskvaliteten för människor med Fibromyalgi!

Idag uppskattas det att ca 2-4% av Sveriges befolkning har diagnosen Fibromyalgi.
Man räknar även med att så många som ca 20% av alla långtidssjukskrivningar kan bero på just Fibromyalgi.
Vanliga symtom är trötthet, värk i leder, sömnsvårigheter, tarmproblem, stelhet, svullnadskänsla mm mm.

Med denna, vår egna speciellt framtagna massageteknik finns det hjälp att få!

Denna kurs är ett alldeles utmärkt komplement för Dig som idag redan arbetar som massör eller liknande.
Men man kan, om man så vill, även gå den helt utan förkunskaper.

Massagen utförs med lätta strykningar och speciella grepp över hela kroppen.
Målet är att öka blodcirkulationen och kundens välbefinnande.

För att stärka effekten använder vi oss av speciella oljor i behandlingen.

 

Förkunskaper: Inga.

Kommande kurser:

Kursstart:      21/4-220            6 platser kvar !
Kursdagar:     21/4-2020
Kurs nr:          FIB 120
Tider:              09-17

Pris: 2.125:- inkl. moms, all dokumentation samt kursintyg.

Anmälan Finansiering

Mineral & ädelstensmassage

Denna behandling är en kombination av massage tekniker från öst och väst och en speciell massage med ädelstenar.
Kristallstrukturen hos ädelstenar avger positiva vibrationer.
Vi använder denna välgörande stöd genom direkt massage med stenar och genom att sätta dem på bestämda punkter på kroppen.
Deltagarna lär sig ochså om naturen och effekten av de stora stenar som används i massage. Denna behandling har en dubbel effekt, att slappna av genom massage och förbättra symmetrin och strukturen på alla nivåer: kropp, sinne och ande.
Massage tekniker från öst och väst
Behandling med ädelstenar
Eteriska oljor
Kursledare Mirko Udzenija-Berger

Denna kurs är INTE att förväxla med en klassisk hotstone massage. 

OBS! Undervisning sker på engelska!!!

 

Förkunskaper: Inga.

Kommande kurser:

Kursstart:     2020
Kursdagar:     2020
Kurs nr:          MIN 120
Tider:              10-17

Pris: SPECIALPRIS: 2.750:- inkl. moms, all dokumentation samt kursintyg.

RING FÖR MER INFO!!!

Gå Vitalmassagekursen, klangkursen samt mineralkursen och få ALLA tre kurser för 7.000:- (ord. pris: 8.375:-)

Anmälan Finansiering

Palpationskurs – NYHET!

En fullmatad dag med palpation.

Du kommer att lära Dig att lättast kunna palpera fram de allra nödvändigaste punkterna på människokroppen.
Ett MÅSTE för att kunna hitta kroppens alla muskler/triggerpunkter etc etc

Denna kurs ingår i certifieringskurserna!

Lärare: Naprapat Kajsa Klarström

Kursdag:       13/5-2020               4  platser kvar !
Kurs nr:          PAL 120
Tider:              09-16

Pris:                2.125:- inkl. moms.

Anmälan Finansiering

Regndroppsmassage

Regndroppstekniken är en underbar behandling som bara tar en dag att lära sig och som är mycket effektiv mot rygg- och nackproblem genom kraften i den behandling du utför med de terapeutiska eteriska oljorna.

Regndroppsteknik är en form av medicinsk aromaterapi som är framtagen för behandling av skolios och andra ryggbesvär.
Genom att på rätt sätt applicera eteriska oljor som är virusdödande, antibakteriella och antiinflammatoriska kan man hjälpa kroppen att korrigera dessa förskjutningar i ryggraden.

De eteriska oljorna har också en stärkande effekt på immunsystemet och påverkar även känslocentrum i hjärnan via doftsinnet.
Därmed är regndroppstekniken också en mycket välgörande behandlingsform för att avhjälpa oro och stress och åstadkomma känslomässig läkning.

Oljorna är ekologiska och mycket varsamt framställda så att de har kvar mycket av läkeväxternas verksamma beståndsdelar.

Regndroppstekniken är så enkel att alla kan lära sig den på en enda dag, även du som är helt oerfaren av kroppsbehandlingar.

OBS: Endast oljor till kursen ingår!

Förkunskaper: Inga.

Kommande kurser:

Kommande kurser:

Kursstart:       Inga planerade kurser
Kursdagar:
Kurs nr:          RAI 120
Tider:              10-17

Pris: 2.125:- inkl. moms, all dokumentation samt kursintyg.

Anmälan Finansiering

Repetition Idrottsmassage

Visst glömmer man lätt?

Behöver Du friska upp minnet?

En hel dag med repetition av greppen Du lärde dig
i kursen avancerad massage/idrottsmassage.
Vi repeterar alla ”gamla” idrottsmassage grepp och vem vet….kanske Du får ett och annat nytt grepp också!

Du får självklart både GE och FÅ massage!

Kursstart:     14/8-2020
Kursdagar:     14/8-2020
Kurs nr:          IDMREP 120
Tider:              09-17

Pris: 750:- inkl. moms och dokumentation.

Anmälan Finansiering

Repetition Idrottsmassage – GRAN CANARIA

Behöver Du friska upp minnet?

En hel dag med repetition av greppen Du lärde dig
i kursen avancerad massage/idrottsmassage.
Vi repeterar alla ”gamla” idrottsmassage grepp och vem vet….kanske Du får ett och annat nytt grepp också!

Du får självklart både GE och FÅ massage!

Denna kurs hålls nere på soliga Gran Canaria!

Passa på att kombinera nytta med nöje och åk
med på denna kurs. Samma utbildning som hemma
men i solen på Gran Canaria istället!

I kurspriset ingår flyg Arlanda – Las Palmas (ToR) transfer
på Gran Canaria, del i en stor villa med pool samt utbildning och allt utbildningsmaterial.
Mat samt ev. nöjen tillkommer!

Kurstiderna kan variera efter väder och vind!

Förkunskaper: Tidigare helt genomförd idrottsmassageutbildning hos Massageakademin.

Kommande kurser:

Kursstart:     20/11-2020
Kursdagar:     20-29/11-200
Kurs nr:          IDMGCREP 120
Tider:              Varierande

Pris: 7.900:- inkl. moms, all dokumentation samt kursintyg.

Anmälan Finansiering

Skadetejpning

 

Tejpar gör man oftast för att skydda en skadad kroppsdel från överbelastning i samband med arbete, idrott eller i det vardagliga livet.
Tejpning kan även minska smärta och påskynda kroppsdelens läkning genom att motverka att en led hamnar i ogynnsamma positioner och utsätts för ännu mer belastning.
Tejpning avlastar också och minskar därigenom avsevärt risken för överbelastning.

Mycket bra vidareutbildning för dig som jobbar eller har tänkt att jobba med idrotts- och sportskador.

Denna kurs ingår i certifieringskurserna!

Förkunskaper: Inga.

Kommande kurser:

Kursstart:     3/7-2020             4 platser kvar !
Kursdagar:     3/7-2020
Kurs nr:          STEJ 120
Tider:              09-16

SPECIALPRIS: 1.000:- inkl. moms, dokumentation och intyg.

Anmälan Finansiering

Skador & sjukdomar i rörelseapparaten – NYHET

Kursen för massörer som vill ha lite mer kött på benen.

Önskvärt är om Du innan har gått avancerad massage och 
gärna även triggerpunktsutbildningen.
D u kommer då ha lättare att tillgodogöra dig kunskapen 
Du kommer lära dig vad belastningsskador är, hur de uppkommer.
 Vi kommer lära oss om diagnoser som Du stöter på i Ditt jobb som massör. 
Tex. Du får en patient som säger att hon fått diagnosen Trochantertendinos.
Vad är det? Kan jag hjälpa den patienten?

Vi kommer även att gå igenom en hel del sjukdomar i rörelseapparaten.

Kursen kommer framför allt vara teoretisk men den varvas med praktiska moment.
Denna kurs ingår som en separat kurs  i våra certifieringskurser för massörer!

Förkunskaper:  Gärna Diplomerad massör/idrottsmassör eller liknande.

Kommande kurser:

Kursstart:    30/1-2020                1 plats kvar
Kursdagar:  30-31/1-2020
Kurs nr:       SIR 120
Tider:           09-16

Pris:             3.125:- inkl. moms och kursintyg.

Anmälan Finansiering

SPAKOMBO – NYHET

Nu finns chansen att antingen vidareutbilda Dig inom något som spar Din Egen kropp samt är
väldigt inkomstbringande för alla massörer, eller starta med någonting helt nytt.

Gå ALLA TRE kurserna och betala sammanlagt 5.000:-.

Ansiktsbehandling 14/4-2020

Kursstart:     14/14-2020                8  platser kvar !
Kursdagar:     14-15-16/4-2020
Kurs nr:          SPAKOM 120

Pris:                5.000:-

Anmälan Finansiering

Starta eget företag

En information om hur Du startar eget företag.
Du får kunskap i skillnaderna mellan olika företagsformer etc etc.
Även en del info angående skatt, moms och bokföring.
Självklart finns möjlighet att ställa Dina frågor.

Förkunskaper: Inga.

Kursdag:      19/3-2019       14 platser kvar!!!

Kurs nr:          SEF 219
Tider:              17.30. – ca 19.30.

Pris: 200:- inkl. moms och fika.

Anmälan Finansiering

Strain and counterstrain

Inom manuell terapi, är Drag Counterstrain en typ av ”passiv positions release” som skapades i början av 1960-talet av Lawrence Jones, D.O. Det är en praktisk behandling som försöker lindra muskler och bindvävs-smärta genom användning av mycket specifika behandlingsmetoder under 90 sekunder (kan hållas i upp till 3 minuter på en del neurologiska patienter).
Under behandlingen kommer den inblandade vävnaden ”lossas” och framkalla en uppmjukning av ”kramp”, vilket i sin tur gör det möjligt för lokala områden i den smärtsamma vävnaden att försvinna. Efter detta ”släpp” kommer ofta en omedelbar minskning av smärta och spänningar att kännas. Denna avkoppling syftar till att återställa normal ledrörlighet och frigöra andra strukturer i regionen som kan ha komprimerats. (Källa: Wikipedia.)

2-dagars kurs.

Förkunskaper: Minst Diplomerad Massör.

Kommande kurser:

Kursstart:     Inga planerade kurser just nu
Kursdagar:     Inga planerade kurser just nu
Kurs nr:          STR 119
Tider:              09-17

Pris: 3.125:- inkl. moms, all dokumentation samt kursintyg.

Anmälan Finansiering

Taktil massage för hemmabruk

 

Taktil massage eller taktil beröring kan sägas vara en form av vård i form av beröring. Detta behov av beröring ökar ofta vid sjukdom eller när vi gör oss illa. Varför tror du vi klappar på ett barn när denna slår sig eller är ledsen och gråter?

Taktil massage, är en massagemetod som består av en mjuk, följsam beröring. Den skiljer sig från annan massage eftersom man inte knådar och arbetar med musklerna. Vår metod är en helt egen framtagen form av taktil massage.

Enligt företrädarna kan den taktila massagen ge smärtlindring, avslappning och välbefinnande genom att stimulera utsöndring av hormon. Forskaren Dan Larhammar har dock ifrågasatt huruvida det finns vetenskapligt stöd för att massage leder till att hormonet frisätts. Eftersom massagemetoden är relativt ny som vårdform så finns det inte så mycket underliggande forskning på dess effekter. Dock har det på senare år startas flera forskningsprojekt för att undersöka de positiva följderna av taktil massage, varav vissa har funnit att massagen har ett inflytande på kroppens hormanutsöndring.

Taktil massage har använts i vården av patienter med stroke, som palliativ vård av cancersjuka, i behandlingen av ungdomar med anorexia nervosa och för kvinnor i förlossningens latensfas.

Kursens mål är:

• kunna massera och ge avslappning, smärtlindring, återhämtning
• minska sden personliga tressen för ett lugnare tempo både i vardagen samt i arbetslivet
• kunna använda sig av massagen både i det dagliga privatlivet samt på arbetet eller skolan

Denna två dagars kurs består av en blandning av både teori och praktiksa övningar.

Denna kurs är tänkt för Dig som på hobbynivå, till vänner och bekanta, ska ägna Dig åt Taktil massage.

Förkunskaper: Inga.

Kommande kurser:

Kursstart:     Inga kurser planerade         10 platser kvar !
Kursdagar:     Inga kurser planerade
Kurs nr:          TAK 120
Tider:              09-17

Pris:                2.125:- inkl. moms, dokumentation och intyg.

 

Anmälan Finansiering

Terapeutisk muskeltöj (stretch)

Under två hela dagar Du lär Dig egenstretch men framför allt att stretcha andra – s.k. terapeutisk stretching.

Stretching är en mycket viktig behandlingsform utöver massagebehandlingar.
Utbildningen sker under två dagar där du kommer att få lära dig massor av olika stretchövningar.

Muskeltöj/stretch är en mycket viktig del i en komplett massagebehandling.

Stretching är en handling medvetet utförd i syfte att förlänga muskler, generellt öka välbehag och smidighet samt minska träningsvärk,
Som ett inslag i vanlig träning blev stretching populärt under 70- och 80-talet i samband med jogging och aerobicsvågen i västvärlden.
Stretching utförs ofta aktivt, men det är även en vanlig behandlingsmetod och kallas då för passiv stretching.

Förkunskaper: Diplomerad idrottsmassör eller liknande!

Denna kurs ingår i certifieringskurserna!

Kommande kurser:

Kursstart:     6/5-2020                 2 platser kvar !
Kursdagar:     6-7/5-2020
Kurs nr:          TÖJ 120
Tider:              09-16

Pris: 3.125:- inkl. moms, all dokumentation samt kursintyg.

 

Anmälan Finansiering

Thai Herbal – Örtmassage – NYHET

Thai Herbal/Örtmassage upplevs ofta mjukare än klassisk massage.
Vi arbetar med massageolja och använder oss av uppvärmda örtstämplar som värms i en speciell värmare och sedan masseras mot huden.

Värmen tillsammans med de speciella kryddorna i örtknytena får hela kroppens muskler att slappna av och dessutom komma i balans.
Örtstämplarna är tygbollar som är fyllda med en mycket välgörande/väldoftande örter av olika slag.
Ofta innehåller dom ingefära, citrongräs och kamrer. Men kan ibland innehålla andra dofter.

När man värmer örtstämplarna kommer örterna att avge specifika egenskaper som tränger ned djupt i musklerna och kan lindra en del smärtor samt är
väldigt bra och stimulerande för kroppens blodcirkulation.

Hela behandlingen upplevs ofta som väldigt avslappnande och mycket rogivande.

Du får under dagen även lära Dig hur man gör egna knyten samt örternas verkan.


Förkunskaper: Inga

Lärare: Tina Karlsson

Kommande kurser:

Kursstart:     19/9-2020              9 platser kvar !
Kursdagar:     19/9-2020
Kurs nr:          ÖRT 120
Tider:              09-17

Pris:                2.125:- inkl. moms och kursintyg.

 

 

Anmälan Finansiering

Tillämpad rehabträning (för massörer)

Allt handlar inte bara om en massagebehandling!
Ofta måste kunden själv jobba hemma med en rad olika rehabövningar.

I vilka lägen ska man eller ska man inte skicka med övningar hem?

Den här endagskursen ger dig en förståelse och inblick i vilka verktyg man som terapeut kan använda sig av för att se till kundens bästa.

Lärare: Naprapat Kajsa Klarström

Förkunskaper: Diplomerad massör eller liknande.

Denna kurs ingår i den certifierade idrottsmassagekursen!

Kommande kurser:

Kursstart:     29/5-2020              4 platser kvar !

Kursdagar:     29/5-2020
Kurs nr:          TRT 120
Tider:              09-16

Pris: 2.125:- inkl. moms, all dokumentation samt kursintyg.

Anmälan Finansiering

Triggerpunktskurs – Steg 1

Ibland kan det finnas smärtsamma. värkande områden på kroppen som inte tycks svara på lokal behandling.
Under en allmän massagebehandling kan terapeuten ofta finna avlägsna punkter som vid beröring ger smärtförnimmelser i dessa områden, s.k. förskjuten smärta.
Dessa punkter som orsakar smärtan kallas ofta ”triggerpunkter”.
I denna utbildning lär man sig var man kan hitta dessa punkter, varför de uppkommer samt hur man kan behandla dessa.

Kursplan

Kursen riktar sig till Diplomerade/Certifierade massörer som vill ha en bättre förståelse om uppkomsten och behandlingsmetoden för dessa vanligast förekommande Myofasciala triggerpunkter.
De vanligaste orsakerna till aktivering av triggerpunkter samt att efter kurens slut kunna lokalisera och behandla dessa.

 Omfattning

Teorin innehåller föreläsning samt demonstration och palpation av triggerpunkter samt upprepning av anatomin. Praktiken utövas på varandra under övervakning av lärare.

 Innehåll

– eleven ska kunna anatomin kring aktuella muskler

 Teori

– eleven ska efter avslutat kurs kunna karaktärsdrag, förekomst, fysiologiska mekanismer bakom triggerpunkter

Palpation

– eleven ska kunna palpera fram olika triggerpunkter som lärs ut under kursen

 Anamnes

– eleven ska utifrån anamnesen från kunden kunna lokalisera samt behandla de aktuella triggerpunkterna

Förkunskaper:  Minst Diplomerad Idrottsmassör.

Denna kurs ingår i certifieringskurserna!

Kommande kurser:

Kursstart:     14/5-2020              2  
 platser kvar !
Kursdagar:     14-15/5-2020
Kurs nr:          TP1 120
Tider:              09-16

Pris: 3.900:- inkl. moms, all dokumentation samt kursintyg.

Anmälan Finansiering

Triggerpunktskurs – Steg 2

En direkt fortsättningskurs på TP 1 kursen.

Repetition samt ännu fler triggerpunkter.

Lärare är Naprapat Kajsa Klarström.

Förkunskaper: Triggerpunktskurs steg 1.

Kommande kurser:

Kursstart:     27/5-2020               6 platser kvar !
Kursdagar:     27/5-2020
Kurs nr:          TP2 120
Tider:              09-16

Pris: 2.125:- inkl. moms, all dokumentation samt kursintyg.

Anmälan Finansiering

TRIPPELERBJUDANDE

Gå alla tre kurserna nu i höst till ett fantastiskt pris!!!

Här har Du chansen att utbilda Dig i true helt fantastiska områden till ett kanonpris!!!

Mineralmassage

Vitalmassage

Klangmassage

Klicka på respektive kurs för att läsa mer!

Kursstart:     Se respektive kurs              8 platser kvar !
Kursdagar:      Se respektive kurs
Kurs nr:          TRI 118
Tider:              9-17

RING FÖR MER INFO!!!

Pris: 7.000:- inkl. moms, all dokumentation samt kursintyg.
(ord. pris: 8.375:-)

Anmälan Finansiering

Vaxkurs

Vi kommer att lära oss vaxa ben och bikinilinje etc.

Vi använder oss av både rollon och remsor samt spatelteknik.
Teori och praktik varvas. Kompendium & intyg ingår i kurspriset.

Då vi tränar på varandra är det bra
 om Ni kommer så håriga som möjligt!

NU HAR ÄVEN BRASILIANSK VAXKURS!  Klicka HÄR

Förkunskaper: Inga.

Kommande kurser:

Kursstart:     15/4-2020                5 platser kvar !
Kursdagar:     15/4-2020
Kurs nr:          VAX 120
Tider:              10-16

Pris: 2.125:- inkl. moms, all dokumentation samt kursintyg.

Startkit till specialpris kommer att finnas att köpa under dagen!

Anmälan Finansiering

Vitalmassage

Vad är Vital massage?

Vital massage är en helkroppsmassage/avslappningsmassage med inslag av både öst och västerländsk massageteknik.
Denna unika kombination hjälper till att frigöra stress och skapar en harmonisk balans mellan kropp och själ. Det naturliga flödet av energi ökar och kroppens egna vitala funktioner stimuleras.
Detta är i våra tider av spänningar och stress mer nödvändigt än någonsin.

En Vital massagebehandling innehåller:
En blandning av tekniker från både öst och väst världen.
Biologiska massageoljor för naturlig hudvård.
Aroma ljus
Ayurovedic points. (s.k. Marma punkter) för djup avslappning,

Utbildningen hålls av Mirko Udzenija-Berger, (född och uppväxt i Tyskland men numera bosatt i Fredriksberg (och jobbar heltid på Säfsens skidanläggning) som efter år av studier av de olika massageteknikerna från öst och väst har utvecklat Vital Massage som idag är en metod som är lätt att lära för alla och hjälper kunderna att snabbt komma in i ett djupt tillstånd av avslappning.

OBS! Undervisning sker på engelska!!!

Förkunskaper: Inga.

Kommande kurser:

Kursstart:     17/11-2020
Kursdagar:     17-18/11-2020
Kurs nr:          VIT 120
Tider:              09-17
PRIS: 3.900:- inkl. moms, all dokumentation samt kursintyg.

RING FÖR MER INFO!!!

Gå Vitalmassagekursen, klangkursen samt mineralkursen och få ALLA tre kurser för 7.000:- (ord. pris: 8.375:-)

Anmälan Finansiering

Yoga för hemmabruk

Yoga – ett enkelt sätt att må bra.

De många positiva effekter av Yoga är välkända, till exempel som:
– Mer flexibilitet i kroppen, förebyggande hälsa
– Erfarenhet av djup inre tystnad och lycka
– Mer jord och stress stabilitet
– Du kan utveckla mer medvetenhet, respekt och kärlek för dig själv och din kropp
– Mer fysiska- och mentala inre styrka
– Nya kreativa idéer kan födas ur detta utrymme.

Denna endags Yoga är för människor som vill prova yoga för första gången liksom för personer som redan yogar och vill gå djupare med sina erfarenheter.
Utbildningen hålls av Mirko Udzenija–Berger, Född och uppväxt i Tyskland.

OBS! Undervisningen sker helt på engelska!!!

Förkunskaper: Inga.

Kommande kurser:

Kursstart:      2020
Kursdagar:    2020
Kurs nr:         YFH 120
Tid:                 9-17
Pris:                1.500:- inkl. moms och kursintyg.

Anmälan Finansiering

Zonterapi för hemmabruk

Kursen omfattar fyra dagars grundkurs i zonterapi.
Denna kurs är till för Dig som vill använda sig av zonterapi på nära och kära med lättare form av problem.
Du får däremot inte så mycket kunskap så Du kan arbeta med zonterapi.

En utmärkt kurs för Dig som i framtiden kanske vill gå en längre kurs i zonterapi.

Förkunskaper: Inga.

Kommande kurser:

Kursstart:     2020                      
Kursdagar:      2020
Kurs nr:          ZON 120
Tider:              09-16

Pris: 4.900 inkl. moms, all dokumentation samt kursintyg.

Anmälan Finansiering

ÖPPET HUS 15/8-2020

Lördag 15/8 kl 1300-1600

Elementvägen 5, Aspholmen, ÖREBRO
(mitt emot Stadium Outlet)

Välkommen till en av landets populäraste skolor för blivande massörer.
Ta en titt på våra lokaler, träffa lärare samt få information om massageyrket, vår
grundutbildning samt alla våra vidareutbildningar.

Prova-på-massage av våra fantastiska elever!!!

Fina erbjudanden på kurser, oljor, tillbehör mm.

Billigare kurser än så här kanske aldrig kommer tillbaka!!!

VÄLKOMMEN

Anmälan Finansiering

Frågor & svar

 • Vad är skillnaden på svensk och finsk klassisk massage?
 • Den finska klassiska massagen är en mer djupgående massageteknik. Tack vare detta kommer man åt att behandla de djupare musklerna där de flesta människor har sina besvär. Givetvis kan man med samma teknik även ge avslappningsmassage till de som önskar en lättare behandling.
 • Vad är skillnad mellan massör och massageterapeut?
 • Massör namnet har blivit ett allmänt begrepp för alla som jobbar med massage. Tittar man på titeln massageterapeut så betyder det en person som behandlar/vårdar sjukdomar, skador och dylikt, medan en massör jobbar mer med förebyggande friskvård. Efter att massören gått alla de vidareutbildningar som krävs kan de ansöka om certifiering genom Massageakademins egna branschförbund, SMARF, och därefter titulera sig som Certifierad Massageterapeut/Idrottsmassageterapeut.
 • Kan man delbetala kursavgiften?
 • Ja, givetvis kan du det. Läs mer under finansiering!
 • Varför är Ni så mycket billigare än många andra i branschen?
 • Vi har alltid små grupper, billigare omkostnader och lagom stora lokaler.
 • Ingår det kursmaterial i priset?
 • Där inget annat anges ingår alltid allt kursmaterial.
 • Behöver jag egen massagebänk under utbildningen?
 • Nej, vi har massagebänkar under utbildningen som vi tränar på. Men däremot BÖR man ha en egen bänk hemma så man kan träna mellan träffarna.
 • Kan jag köpa en behandlingsbänk, oljor etc. hos er?
 • Ja, vi kan hjälpa till med allt som att måttbeställa en bänk som passar för Dig. Oljor och olika typer av bänkpapper har vi också?. Välkommen in så kan vi hjälpa Dig.
 • Kan jag göra om provet?
 • Ja, sjävklart får Du göra det om det inte skulle bli godkänt.
 • Ska ALL praktik göras på? skolan?
 • Ja, ALL praktik skall göras på skolan där det alltid finns en lärare till hands vid ev. problem/frågeställningar.

Finansiering

Betalningsvillkor Samtliga kurser ska vara till fullo betalda INNAN kursstart. Kontant eller via Human Finans. Delbetalning upp till 72 månnader via Human Finans klicka HÄR.
Kursvillkor
Anmälan Efter att Du gjort din anmälan får Du en bekräftelse via mail eller i vissa fall via posten. En extra kallelse sker alltid med SMS någon vecka innan kursstart.
Anmälan är ALLTID bindande
Anmälan innebär att Din ångerrätt upphör den dag kursen startar och att Du samtycker till dessa villkor.
Antagningsvillkor
Minimum 16 år Goda kunskaper i svenska i skrift och tal. Gärna gymnasiekompetens, dock inget krav. Antagning sker löpande efter anmälningsdatum. Deltagare med speciella behov under kursens gång ombeds att i god tid före kursstart kontakta oss antingen via mail eller telefon.
Kurslitteratur
Om inget anges under varje kurs så ingår ALL kurslitteratur.
Betalning av kurs
Ingen anmälningsavgift utgår utan Du får en faktura med hela beloppet på. Du kan delbetala alla kurser via Human Finans. (länk finns på hemsidan) Samtliga kurser ska till fullo vara betalda senast 30 dagar INNAN kursstart.
Inställda kurser
Massageakademin förbehåller sig rätten att ställa in kurser vid t.ex. för lågt deltagarantal etc. Vi äger rätt att ställa in kurs p.g.a. av för lågt deltagare fram till 30 dagar innan kursstart, En och två dagars kurser anger vi rätt att ställa in fram till 14 dagar innan kursstart. Skulle Din kurs av någon anledning bli inställd betalas endast Din erlagda kursavgift tillbaka.
Ångerrätt på beställd kurs Enligt distans och hemförsäljningslagen (2005:59) har Du alltid full ångerrätt 14 dagar från dagen då Du fick vår kursbekräftelse.
Ev. frågor – ring oss på 019-10 87 90.
Avbokning av kurs
Från det datum då ångerrätten är slut, godkänns avbokning av beställd kurs senare än 30 dagar före kursstart ENDAST med läkarintyg över sjukdom/olycksfall som inte kunnat förutses vid anmälningstillfället. Hela den erlagda summan minus 500:- för skolans omkostnader återbetalas då. Avbryter Du en kurs pga. sjukdom etc. (styrkt med läkarintyg) återbetalas den del av kursavgiften som Du EJ utnyttjat. Vid avbokning med mer än 30 dagar innan kursstart återbetalas hela summan du erlagt minus 500:- för skolan omkostnader.
Har kursen påbörjats måste läkarintyg visas upp för att erhålla någon form av återbetalning!
Kursändringar
Massageakademin förbehåller sig rätten att utan förvarning ändra schema, kurstider, lärare/instruktörer, kostnader samt övriga kursregler.
Ljudupptagning etc.
All ljud, foto eller filmupptagning är helt förbjudet under alla våra kurser.
Försäkring Du är som elev alltid försäkrad under hela Din utbildning. Detta gäller även vid s.k. extern praktik, offentliga arrangemang etc. då lärare från massageakademin medföljer.
Kursens slutförande
Om kursen Diplomerad Massör av någon anledning inte slutföres (utan giltigt läkarintyg eller liknande) inom ett år kan hela kursen komma att behöva göras om. Om praktiken avbryts mer än 3 sammanhängande månader måste eleven genomföra minst en provbehandling på lärare eller annan insatt personal. Detta för att säkerställa elevens kvalitet.
Diplom och kursintyg
Diplom får Du alltid efter genomförd längre kurs.
Kursintyg erhålles efter alla 1-2-3 dagars kurser.

GDPR-LAGEN! På grund av den nya lagen GDPR, om hur personuppgifter sparas och hanteras väljer vi nu att informera om det här. Första gången Du kom hit som kund fick Du fylla i en anamnes (s.k. sjukdomshistoria). På det pappret fyller/fyllde Du i:

 • Namn
 • Födelseår
 • Adress, telefonnummer
 • Skador/sjukdomar/Blodtryck/Graviditet
 • Mediciner
 • Samt kryssade i vart Du upplever spänning/smärta

Dessa anamneser använder Vi för att följa upp dom behandlingar Du får, för att kunna göra varje behandling så bra och säker som möjligt. Massören fyller i anamnesen efter varje behandling och beskriver kortfattat vilken behandling som utförts. Vi använder inte uppgifterna till marknadsföring eller annan kontakt utöver den som krävs för tidsbokning samt behandling. Vi förvarar alla anamneser i ett papperskartotek, som enbart elever samt behöriga lärare på skolan har tillgång till. Alla kunder bestäm,mer själva OM dom vill fylla i en anamnes eller ej, men för att få en behandling MÅSTE man fylla i den för att eleven ska kunna utföra en bra och söker behandling!

Örebro 2018-05-04

Elevboende

Här nedan finns ett BRA vandrarhem som vi varmt kan rekommendra.

Klicka på länken får mer info!